Ensi vuoden Nolia Springtime jo suunnitteilla

Nolia AB pyrkii lisäämään läsnäoloaan Suomessa ja on jo aloittanut ensi vuoden Nolia Springtime -messujen suunnittelun. Tämän vuoden messut päättyivät sunnuntaina.
– Nolia haluaa ehdottomasti hyödyntää tapahtuman tarjoamat mahdollisuudet. Haluamme vahvistaa brändiämme messujärjestäjänä myös Suomessa, toteaa Nolia AB:n toimitusjohtaja Tommy Abrahamsson.

Nolian toimitusjohtaja viittaa Nolia Springtimen ainutlaatuiseen sijaintiin ja asemaan todeten, että sitä voidaan hyödyntää ponnahduslautana Suomen markkinoille.
– Aiomme kasvattaa markkinaosuuttamme Suomessa. Ruotsissa olemme jo tunnettu tuotemerkki ja Stora Nolia on yksi Skandinavian suurimmista ja kuuluisimmista messutapahtumista. Suomessa messujen järjestäjät ovat harvoin yhtä tunnettuja kuin järjestämänsä tapahtumat, mutta tämä antaa meille mahdollisuuden asemoida itsemme Suomen markkinoilla parhaana messujen toteuttajana, sanoo Tommy Abrahamsson.

Hän kertoo, että Nolia aikoo yhdessä Toranda Eventsin kanssa kartoittaa Nolia Springtimen kehittymismahdollisuuksia ja tehdä vuoden 2018 messuista kävijöille kansanjuhlan, josta ei voi jäädä pois.

– Vahvistamme ja selkeytämme Nolian ja Toranda Eventsin välistä yhteistyötä. Olemme suhteellisen uusi toimija markkinoilla, mutta pystymme yhdessä Nolian kanssa tarjoamaan erittäin houkuttelevia tapahtumatuotteita. Yhteistyötä tiivistämällä pystymme kasvattamaan markkinaosuuksiamme Suomen markkinoilla, sanoo Toranda Eventsin toimitusjohtaja Erkki Hanhirova.

Molempien toimitusjohtajien mielestä Nolia Springtimella on valtavat kehittymismahdollisuudet.

– Samalla meidän täytyy tiedostaa, että täysin uuden messutapahtuman vakiinnuttaminen vie aikaa. Kävijämääriin vaikutti se, että messut osuivat tänä vuonna samaan aikaan ensimmäisten kauniiden kesäpäivien kanssa. Kävijöitä olisi voinut olla vieläkin enemmän. Mehän toivomme mieluiten messusäätä, eli harmaata ja viileää mutta ei sadetta. Sellainen ilma on messujen kannalta täydellinen, Tommy Abrahamsson sanoo.

Monet näytteilleasettajat ovat olleet tyytyväisiä messujen antiin ja ovat yhtä mieltä siitä, että Nolia Springtime on tarpeen ja että tapahtumassa on potentiaalia.

Visit Umeå on Nolia Springtime -messuilla markkinoimassa Uumajaa matkakohteena.

– Moni on käynyt Uumajassa mutta siitä on jo aikaa. Nyt muistutamme ihmisiä kaupungista ja moni saa ahaa-elämyksen kun muistutamme Uumajan ja Vaasan välisestä laivayhteydestä. On hyvä, että olemme täällä nyt ja on mahdollista että tulemme uudestaan. Monet ovat matkustaneet Uumajaan Stora Nolia -messuille. Siksi on aiheellista olla mukana messuilla Pohjois-Suomessa, koska messutarjonta Pohjanmaalta pohjoiseen on kesyä, toteaa Visit Umeån markkinoinnista vastaava Erja Back.

Pajalan markkinat oli messuilla ensimmäistä kertaa ja he ovat tyytyväisiä panostukseen.

– Olemme ensimmäistä kertaa näytteilleasettajana messuilla. Nolia Springtime tuntui sopivalta ensimmäiseksi messutapahtumaksi. Olen mielestäni saanut hyviä kontakteja messuvieraisiin ja he ovat olleet kiinnostuneita markkinoista. Kokeilen mielelläni uudelleen. Pajalan markkinoiden edustaja Maria Bodin toteaa, että tapahtuma näyttää olevan kasvussa ja ensi vuonna kävijät saavat nähdä aivan toisenlaisen messutapahtuman.

Strömbergsbil Kalixilla on asiakkaita sekä Ruotsin että Suomen puolella. He olivat mukana lähinnä esittelemässä tuotteita tarkoituksenaan kokeilla, näkyykö messuosallistuminen Kalixin liikkeessä ja onko sillä vaikutusta suomalaisten asiakkaiden määrään.

– Olemme tavanneet monia tyytyväisiä messuvieraita jotka jäävät mielellään juttelemaan. Meidän mielestämme näissä messuissa on potentiaalia. Paikka on erinomainen ja me tavoitamme sekä suomalaisia että ruotsalaisia asiakkaita. Nyt täytyy vain kasvaa ja kehittyä! kommentoi Simon Bladh Strömbergsbil Kalixista.

Messujen aikana oli mahdollisuus testata metsästyskoiransa karhun ja hirven kohtaamisessa.

Kalle Kumpula toi testiin kolmivuotiaan narttunsa Nonnan ja oli enemmän kuin tyytyväinen.

– Olen aina tiennyt että tämä koira toimii hyvin hirvimetsällä, mutta oli jännittävää kokeilla karhun kanssa.

– Narttu oli erittäin innoissaan. Siinä on uskomattoman hyvää metsästyskoira-ainesta, kehuu koirien testausta tekevää NiJJ AB:ta pyörittävä Lennart Forslund.

Hän kertoo, että testeihin tulleiden koirien taso on vaihdellut, mutta monissa on ollut valtavaa potentiaalia. Koiran koko ei suinkaan yksinään ratkaise sitä, miten sopiva se on metsästykseen.

– Hauskinta oli, kun otin karhun ulos messualueella ja pieni sylikoira tuli karhua kohti eikä suostunut perääntymään. Kerran aikaisemmin testiin tuli mahtava saksanpaimenkoira, joka laittoi hännän koipien väliin eikä uskaltanut tehdä karhukoetta ollenkaan, Lennart Forslund kertoo.