Strömsönikkari jakaa tietoa ja ilostuttaa Nolia Springtime –messuilla

Suositusta tv-ohjelmasta Strömsö tuttu Jim Björni tulee Nolia Springtime –messuille jakamaan iloa nikkaroinnista ja materiaalien entisöinnistä.
- Tulen messuille antamaan inspiraatioita ihmisille kesän alla, kertomaan tv-ohjelmamme teosta sekä näyttämään, kuinka vanha ikkuna renovoidaan, hän sanoo.

Jim Björnin välittämä ilo nikkarointiin tv-sarjassa Strömsö on tarttunut moneen tv-katsojaan. Hän asuu Kristiinankaupungissa ja on sitä mieltä, että kaupunki tarjoaa inspiroivan ympäristön, jossa on monta hyvin säilytettyä vanhaa aluetta.
- Minä olen pohjimmiltani huonekalunikkari. Tottakai, jotta nikkaroinnista voidaan tehdä hyvää tv-ohjelmaa, käsittää se monia eri asioita, mutta tärkeintä on kuitenkin olla hyvä juuri omalla ammattialallaan eli nikkaroinnissa. Nikkarointihan on osa minun elämää.
Jim Björni aloitti tv-ohjelmassa vuonna 2004 ja on saanut vuosien aikana paljon palautetta.
- On kyse käsitöistä ja nikkaroinnista, joissa yritän opastaa ihmisiä. Moni haluaakin saada vinkkejä, kuten mitä työkaluja kannattaisi ostaa. Jos nikkaroi ja rakentaa esimerkiksi koko ajan, on hyvä tietää, mitä tapahtuu, jos ostaa liian halvat työkalut tarpeeseen nähden, hän sanoo.
Jim Björni on sosiaalisen median kautta huomannut, miten suosittua käsityöt ja nikkarointi ovat.
-Sosiaalisen median kautta voi huomata, kuinka paljon käsitöitä tehdään ja on omia ryhmiä ja jopa omia youtube-kanavia aiheeseen liittyen. On tosi paljon osaavia ihmisiä, jotka omaavat esimerkiksi pintakäsittelyn taidon.
Nolia Springtime messuvierailunsa aikana Jim tulee kertomaan kuinka tv-ohjelma Strömsö tehdään, antaa inspiraatiota tv-ohjelmassa tekemiensä nikkarointien avulla sekä esittelee alusta loppuun, kuinka vanhat ikkunat uusitaan. Juurikin entisöinti on Jim Björnin sydäntä lähinnä.
- Uusissa ikkunoissa ei käytetä samaa puuta kuin vanhoissa, juuri siksi vanhojen säilyttäminen ja entisöinti voi usein olla hyvinkin kannattavaa. Jos ei muusta syystä, niin ainakin talon tunnelman säilyttämisen kannalta. Uudet, niin sanotut kunnossapitovapaat ikkunat ovat kyllä hyviä, mutta niiden kautta talo menettää hiukan sieluansa ja profiiliansa. Minä arvostan ja ihailen kaikkea vanhaa, mutta kaiken ei kuitenkaan ole pakko olla vanhaa, sanoo Jim Björni.
Hänestä on jännittävää tulla Tornioon Nolia Springtime -messuille
- On erityisen jännittävää tulla messuilla siitä syystä, että messut ovat kuin yhdistelmä Suomea ja Ruotsia. Siellä hyvä kun tietää kummassa maassa on. On hauskaa, että Strömsölle on kysyntää niinkin kaukana pohjoisessa, vaikkakaan en tiedä kuinka tunnettu olen, sanoo Jim Björni, jonka ei kyllä tarvitse olla huolissaan siitä, tunnistetaanko häntä vai ei.